Startsida

söndag 16 mars 2014

BBC2014 - dagen efter

Idag känns det verkligen som dagen efter en riktig rolig fest. Jag är törstig, har huvudvärk och känner mig sliten men är så där härligt nöjd som när man blir när man haft riktigt kul.

Igår var jag på Bloggerbootcamp. Ett träningsevent för bloggare och bloggläsare som kördes för sjunde året i rad. Med toppeninstruktörer, föreläsare, sponsorer och massor av energiska deltagare.
Foto: uppochhoppa
Först ut var ett danspass, Reggaeton med Vevve. Vi skakade rumpa och gjorde arga-ankan-minen för den rätta attityden. Svettigt, flåsigt och alldeles alldeles underbart. Varför tränar jag så lite dans nu för tiden!?

Sen blev det AfHo med Åsa Fornander, också det ett danspass. Den här gången House-inspirerat och även här blev det svettigt. Det är ju så med dans, bara man släpper loss och slutar bry sig om att man inte ser så cool ut som man skulle vilja.

Som tur var fanns det en hel del energi att fylla på med i pauserna. Galnast var väl Gainomax bananautomat där man stoppade in en banan i ett hål och ut kom en återhämtningsdryck.

Tredje passet hade jag bytt till mig utan närmare eftertanke och hade därför inga särskilda förväntningar och det blev en riktigt rolig överraskning. Passet hette X-hoop, vilket betydde rock-ring, helt enkelt. Efter de första två minutrarna när jag tappat min ring femtielva gånger tänkte jag att det här skulle bli tufft. Men rätt vad det var lossnade det och jag fattade grejen. Att rocka på midjan, på höften, byta håll, gå runt i rummet medans man rockade, gå framåt, gå bakåt, göra piruetter. Det finns ju hur mycket som helst att göra med en rockring. Gemensamt för dessa konster och tricks- man använder höfter och mage. I slutet körde vi en del styrkeövningar som man kan göra med rockringen. Förutom att det var en kul och alldeles oväntad grej att prova på, så var det ett riktigt skönt gäng som rockade loss. Det blev en hel del skratt och ringar som flög omkring i rummet.

Efter lunch tog jag det lite lugnare och lyssnade på två föreläsningar. Först ut var Emma Eklund, mest känd från förra årets Biggest Loser där hon gjorde en enorm prestation. Ärligt, öppenhjärtligt och inspirerande pratade Emma om sin resa, dels i programmet men framförallt efteråt. Rubriken på föredraget var "Varje steg räknas" och jag gick därifrån med mycket tänkvärt som jag måste låta landa ordentligt. 

Nästa föreläsning var Jakob Gudiol som pratade om att träna utifrån ett syfte. Jakob förklarade träningslära på ett underhållande och lättförståeligt sätt, till och med för en total nybörjare som jag. Jag känner nu att jag har lite att fundera på när det gäller min träning framöver. Mycket av det jag gör är säkert bra, men jag gör lite här och lite där och lite av varje, och det skulle helt klart gå att effektivisera träningen bättre om jag var tydligare i att formulera mitt syfte.

Som sista pass hade jag valt "Flow and Grace" med Jessica Clarén. Jag kände mig inte särskilt graceful när både fotsulor, hälsenor och höfter grät i stretchövningarna, men helt säkert var det nyttigt för min stela kropp. Och det var en skön avslutning på en lång träningsdag. 

Dagen avslutades med middag tillsammans med några nyfunna kompisar och en tillställning med sponsorprisutdelning på Scandic Anglais.    

Nöjd med mitt upplägg att varva träningspass med intressanta föredrag (jag gjorde några sista-minuten-byten av mina pass med tanke på förkylningen jag dragit på mig), och fylld av inspiration ser jag verkligen fram emot nästa träningsevenemang. Och nästa gång kommer jag inte att känna mig lika ensam och pirrig när jag går dit.

1 kommentar: